Fonduri Europene 2020

In general Programele de finantare prin fonduri nerambursabile  sunt deschise pentru perioade limitate de timp (30-90 zile), conform unui calendar prestabilit, pana la inchiderea perioadei de depunere sau pana la epuizarea bugetului alocat. 

In functie de strategia de alocarea fondurilor europene sau a celor guvernamentale catre anumite domenii  principale de interes, programele de finantare  se impart in: finantari pentru productie, finantari pentru servicii, finantari pentru sanatate, finantari pentru comert sau finantari pentru agricultura. 

Valoarea ajutorului financiar nerambursabil poate varia intre 10.000 Euro si 1.000.000 Euro, in functie de domeniul de activitate ales si de programul de finantare ales.

Majoritatea programelor de finantare presupun  si o cofinantare din partea beneficiarului, care poate fi min. 10%, dar poate ajunge si pana 60%-70%. 

 Exista insa si  programe de finantare adresate business-urilor de tip Start Up, prin care se acorda  o finantare  nerambursabil de 100% din valoarea proiectului. Principalele programe care au finantare nerambursabila 100%, sunt: programul Start-up Nation Romania, programul Start-up Diaspora, programul Start-up Plus si programul Start-up Tech Nation.